نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با خبرنگاران صدا وسیما، رسانه های مکتوب و خبرگزاری های استان برگزار شد.

به گزارش روتبط عمومی ادادره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، مهندس علی فعله گری در این نشست خبری گزارشی از عملکرد یک ساله بخش های مختلف این اداره کل و برنامه های ستاد خدمات نورزی سفر پرداخت.

وی به عملکرد یکساله حوزه گردشگری و سرمایه گذاری این اداره اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت صنعت توریسم و گردشگری در رونق اقتصادی استان کرمانشاه مدیریت ارشد استان و سازمان میراث فرهنگی یک برنامه ریزی گسترده برای رونق این بخش و فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز را در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: با توجه به رایزنی هایی که با حوزه معاونت برنامه ریزی استانداری به عنوان رئیس کارگروه گردشگری استان کرمانشاه شده است، یکی از افتخاراتی که به شخصه بعد از یک سال می توانم به آن ببالم این است که صنعت گردشگری در کنار صنعت و کشاورزی به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه استان کرمانشاه در نظر گرفته شد و من از این به عنوان یکی از افتخارات کاری خود از آن یاد می کنم.

مهندس فعله گری کمک به راه اندازی پروازهای شرکت ترکیش ایرلاین و امکان صدور ویزای 15 روزه در فرودگاه کرمانشاه، برگزاری جلسات متعدد ستاد اجرایی خدمات سفر استان، برگزاری مانور مشترک دستگاه های عضو ستاد اجرایی خدمات سفراستان، تشکیل ستاد خدمات سفر در 14 شهرستان، شرکت در جشنواره طبیعت گردی نطنز،برگزاری سمینار کم نظیر توسعه توریسم مذهبی در کشورهای اسلامی با حضور اساتیدبرجسته دانشگاه ای ام یو قبرس شمالی،شرکت در جشنواره اقوام استان گلستان،برگزاری جشنواره آفتابگردان در شهرستان سنقر و کلیایی، برگزاری دوره های آموزشی الگوهای رفتاری برای نیروی انتظامی فعال در فرودگاه کرمانشاه،افتتاح هتل نور شهرستان سنقر و کلیایی، افتتاح سه دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری جدید، افتتاح هتل آپارتمان کورش،میزبانی هیات 10 نفره خبرنگاران آلمانی،میزبانی از هیات 14 نفره تورگردانان اروپایی و آمریکایی،تشدید نظارت بر اماکن اقامتی و دفاتر خدمات مسافرتی و رستوران های بین راهی، برگزاری 11 دوره آموزشی، توانمند سازی نیروهای انسانی فعال در بخش گردشگری، برگزاری 12 جلسه کار کارگروه گردشگری استان و برگزاری هشت جلسه ستاد خدمات سفر استان کرمانشاه را ازجمله اقدامات شاخص این اداره کل در یک سال گذشته در حوزه گردشگری دانست.

برنامه ریزی برای ورود چهارمیلیون گردشگر به استان

فعله گری در خصوص برنامه ریزی مدیریت ارشد استان برای جذب چهارمیلیون گردشگر در سال 94 اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های گردشگری استان کرمانشاه و برنامه ریزی که انجام شده و مذاکراتی که صورت گرفت، ورود چهارمیلیون گردشگر به استان رویایی نیست رسیدن به این مرز امکان پذیر است.

وی تصریح کرد:  البته صنعت گردشگری یک صنعت فرابخشی است و کلیه دستگاه های اجرایی می بایست در این زمینه همکاری داشته باشند. برای تحقق این مهم ما یک برنامه ریزی صحیح و یک اساس کاری مناسب تدوین کردیم که وظایف دستگاه ها نیز در جلسه کارگروه گردشگری و ستاد خدمات اجرایی سفر به آن ها ابلاغ شده است. در صورت تبلیغات صحیح، ایجاد زیرساخت های مناسب و اصلاح یک سری فرآیندها ما به این رقم دست پیدا خواهیم کرد. البته این بیشتر یک برنامه بالادستی است که ما در یک فرآیند یکساله بتوانیم به این تعداد گردشگر دسترسی پیدا کنیم.

دبیر ستاد خدمات اجرایی سفر استان کرمانشاه، یادآور شد: حتی اگر به نصف این تعداد هم بعد از پایان سال ۹۴ دست پیدا کنیم منجر به یک تحول مناسب برای استان خواهد شد. بحث اصلی ما این است که دستگاه های اجرایی با توجه به برنامه ریزی برای میزبانی از چهارمیلیون گردشگر برنامه های زیرساختی خود را به انجام برسانند و این فقط برنامه سازمان میراث فرهنگی نیست بلکه برنامه کل استان است که با هماهنگی، همفکری و کار شرافت مندانه و شبانه روزی بتوانیم به این تعداد گردشگر دست پیدا کنیم.

میراث فرهنگی

فعله گری با بیان اینکه  محورهای کاری ما در حوزه میراث فرهنگی به تکمیل طرح های نیمه تمام متمرکز شد، گفت: در حوزه بافت تاریخی، مرمت آثار تاریخی، آزاد سازی حرائم، آزاد سازی آثار تاریخی و … فعالیت های چشمگیری شکل گرفت از جمله رفع معارض در معبد آناهیتا یکی از مهمترین کارهای ما بود که موفق شدیم دو باب منزل مسکونی که در وسط محوطه معبد آناهیتا بود و به عنوان یک غده مشکلات زیادی را برای این مجموعه ایجاد کرده بود را خوشبختانه با تامین اعتبار ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار ملی و توافق با مالکین خریداری و تخریب و راه دسترسی به معبد را مسدود نمودیم .

وی افزود: همچنین در داخل مجموعه معبد آناهیتا باغی بود با سه هزار متر مربع که سه سال پیش خرید شده بود اما از تخریب ملک جلوگیری می شد که خوشبختانه با رایزنی های لازم آن فرد بیرون رانده شد و مستحدثاتی که بود تخریب شدند. یا قسمتی از تکیه بیگلر بیگی در تصرف یک خانواده قرار داشت که بعد از ۲۰ سال موفق به بیرون کردن آن ها شدیم که در آینده نزدیک ورودی تکیه در خیابان اصلی باز خواهد شد. یا زمین هایی که ما در شهرستان قصرشیرین خریداری کردیم از دیگر اتفاقات خوب در این حوزه بوده است. در حوزه گردشگری هم اساس کاری ما برنامه ریزی برای پذیرایی و جذب چهار میلیون گردشگر است. در بحث صنایع دستی نیز برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی در کرمانشاه و برنامه ریزی برای شرکت در نمایشگاه های مختلف انجام شده است و ما از صنعت گران برای حضور در نمایشگاه های داخلی و حتی خارجی حمایت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در ادامه، تهیه 15 برنامه مرمتی بناهای تاریخی و 14 پروژه عمرانی در دست اقدام، در عوزه فعالیت های پژوهشی ساماندهی 2300 قلم اموال فرهنگی در غالب نرم افزار جام،مستند سازی شاهنامه کردی، مستند سازی مراسم عزا داری محرم، مستندسازی خالکوبی در استان، ثبت ملی ، پاسخ به بیش از یک هزار و 100 مورد استعلامات شهرداری ها، باستان شناسی و درخواست های شخصی، 179 مورد همکاری با دانشگاه ها را از دیگر اقدامات این اداره کل در حوزه میراث فرهنگی در یک سال گذشته عنوان کرد.

رتبه چهارم درآمد زایی در کشور

فعله گری با اشاره به تدوین برنامه چهار ساله برای این اداره کل، گفت: برنامه ریزی هایی برای افزایش درآمدهای اداره کل با همفکری شورای معاونین انجام شد موفق شدیم که درآمدهای اداره کل را یک رشد افزایشی شدید بدهیم و رتبه استان را از ۱۵ کشور به چهارم کشوری، آن هم بعد از استان های خراسان رضوی، فارس و اصفهان ارتقا دهیم.

وی با اعلام اینکه در سال جاری نزدیک به یک میلیارد و 100 میلیون تومان است، گفت: در سال 92 درآمد این اداره کل از محل بلیط فروشی 800 میلیون تومان بوده است که امسال با تدابیری که برای منظم کردن بلیط فروشی ها انجام شده شاهد یک روند افزایشی هستیم که در آینده نیز ادامه خواهد داشت. ضمن اینکه با دستور ریاست سازمان کلیه درآمد های استان ها به آن ها عودت داده می شود و این منجر به یک تحول و ایجاد انگیزه در پرسنل خواهد شد.

صدور نزدیک به 70 رای به نفع اداره کل

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه ادامه داد: یکی از مهمترین کارهای ما در سال 93 پیگیری های حقوقی و قضایی بود، که متاسفانه پیش از این اداره کل ضربات جبران ناپذیری از جانب پی گیری های نا درست قضایی خورده بود.

وی اظهار داشت: در یک سال گذشته در نزدیک به ۷۰ پرونده حقوقی و قضایی با رایزنی با قوه قضاییه و دادگستری و دادستانی شهر کرمانشاه و شهرستان ها به نفع اداره کل رای صادر شده است. در برخی از پرونده ها شخصاَ برای دفاع از حوزه میراث فرهنگی و دفاع ار پرونده های حقوقی اداره کل حاضر می شوم.

وی تصریح کرد: در مقابل این ۷۰ پرونده ما تنها چهار مورد محکومیت گرفته ایم که آن هم اجتناب ناپذیر بوده است و به طلب پیمانکار که البته چندان چشمگیر هم نیست، مربوط است.

فعله گری در ادامه خاطرنشان کرد: از مجموع یک میلیارد و ۸۰۰ میلیارد تومان کسری ابواب جمعی ما در یک سال گذشته توانسته ایم بیش از یک میلیارد آن را جبران کنیم و این کار بسیار مناسبی برای یک اداره کل است.

ساماندهی تاق بستان

فعله گری پیرامون ساماندهی مجموعه تاریخی تاق بستان و ثبت جهانی این اثر اظهار داشت: ساماندهی مجموعه فرهنگی تاریخی تاق بستان یکی از دغدغه های اصلی کاری بنده در طول یک سال گذشته بوده است. خوشبختانه با هماهنگی ها و پی گیری هایی که دادستانی محترم انجام داد، در حوزه پارک کوهستان یک سری واحد های غیرمجاز که حریم منظری تاق بستان را به هم ریخته بودند و مانعی برای ثبت جهانی این اثر بودند، تخریب شدند.

وی افزود:  تا کنون هفت تا هشت واحد از این سازه های غیر مجاز تخریب شده است و روند تخریب ها همچنان ادامه دارد. برنامه ریزی ما پس از مبادله موافقت نامه مربوطه این است که ساماندهی ضلع جنوبی تاق بستان را شروع کنیم و دنده کبابی ها و واحد های پذیرایی غیر مجازی که حریم و بستر رودخانه را تصرف کرده اند و نیز برخلاف ضوابط شهرداری کار کرده اند را یا به تملک در آوریم و یا تخریب شوند.

وی تصریح کرد: برنامه ثبت جهانی این اثر نیز در دستور کار ما قرار دارد و در این خصوص رایزنی های لازم با معاونت میراث فرهنگی کشور انجام شده است. خوشبختانه در استان نیز ساماندهی تاق بستان به عنوان یک دغدغه اصلی در نظر گرفته شده است و اعتبار خوبی برای آن لحاظ شده است که به زودی دنده کبابی های بخش جنوبی تاق بستان با تملک به مجموعه اضافه خواهد شد.

وی تاکید کرد: در کل ما یک برنامه مدون برای تاق بستان داریم که فقط روند اجرایی کار آن باقی مانده که پس از تخصیص اعتبار سریعاً شروع خواهد شد و من می توانم قول بدهم که در آینده نزدیک شاهد پویایی و ثبت جهانی این اثر ارزشمند خواهیم بود.

توسعه صادرات صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، گفت: در حوزه صنایع دستی برنامه ما در سال 93 حرکت به سمت توسعه صادرات کالاهای این حوزه به خارج از استان و کشور عراق بوده است که با وجود نا انی های این کشور در سال جاری نزدیک به 2 میلیون و 200 هزار دلار کالای صنایع دستی به اقلیم کردستان عراق صادر شده است.

فعله گری، حمایت از صنعت گران فعال از طریق تسهیلات صندوق مهر امام رضا(ع) از دیگر اقدامات این اداره کل دانست.

وی برگزاری بیش از 60 نمایشگاه استانی، برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی، احداث فروشگاه و نمایشگاه های دائمی در تکیه معاون الملک و راه اندازی خانه هنرمندان صنایع دستی را از دیگر اقدامات این اداره کل در سال 93 دانست.

کشف 313 شیعی تاریخی از قاچاقچیان

فعله گری پیرامون عملکرد یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اظهارداشت: در یک سال گذشته 313 شیء اصلی و 213 شیء بدلی توسط نیروهای ذحمت کش یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کرمانشاه کشف شده که منجر به 45 مورد دستگیری شده است.

وی افزود: همچنین در این مدت 8 مورد کشف قاچاق و نگه داری اموال تاریخی، سه مورد کشف کلاهبرداری و خرید و فروش غیر مجاز، 8 مورد حفاری غیر مجاز و 6 مورد تخریب توسط نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کشف شده است.

وی با بیان اینکه در یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کرمانشاه تنها 33 نفر نیرو فعالیت دارند، تاکید کرد:با توجه به وجود چهار هزار اثر تاریخی در استان در این حوزه با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم که با توجه به برنامه سازمان برای تقویت یگان های حفاظت امیدواریم هرچه سریع تر اقدامات لازم در این خصوص انجام گیرد.

حمایت از سرمایه گذاری

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در خصوص اقدامات این اداره کل در راستای حمایت از سرمایه گذاران بخش گردشگری، اظهارداشت: در حوزه سرمایه گذاری نیز با تقلیل زمان صدور موافقت اصولی موفقت شدیم به صورت روزانه برای طرح های گردشگری صدور موافقت نامه انجام دهیم. در این راستا تاکنون فقط هفت موافقت نامه برای ساخت هتل و تعدادی مجتمع های خدمات رفاهی صادر شده است. افتتاح یک هتل در شهرستان سنقر و کلیایی، مجتمع بین راهی در جوانرود، افتتاح هتل آپارتمان در کرمانشاه با سرمایه گذاری بالغ بر ۵ میلیارد تومان بدون تسهیلات بانکی و چندین موافقت نامه اصولی دیگر نیز از اقدامات ما برای تامین زیرساخت های گردشگری استان بوده است. که البته بعد از حضور رئیس سازمان در ایام نوروز در کرمانشاه همه این برنامه ریزی ها به سمع ایشان ریسد.

وی تصویب21 طرح در جلسات کارشناسی به مبلغ یک میلیارد و 975 میلیون تومان در کارگروه اشتغال استان و ارسال 19 پرونده به مرکز جهت اخذ تسهیلات با مبلغ 77 میلیارد تومان و درخواست مبلغ 2 میلیارد و 500 میلیون تومان کمک های فنی اعتباری از معاونت محترم برنامه ریزی استانداری به منظور اختصاص یارانه به طرح های جدید را از جمله اقدامات سازمان برای توسعه گردشگری استان عنوان کرد.

فعله گری با تاکید بر اینکه این اداره کل توانسته است بیست و سه درصد از یارانه پرداختی به تأسیسات گردشگری کل کشور را به خود اختصاص دهد، گفت: در این راستا ارایه 15 مورد یارانه های پرداختی با مبلغ 16 میلیارد ریال در استان انجام شده است.

وی پیرامون توسعه مناطق نمونه گردشگری در استان گفت: در این مدت 25 مورد طرح  توجیهی به منظور رعایت مفاد آیین نامه ایجاد ، اصلاح و تکمیل، بررسی شده است. که برای 15 مورد از آن ها پس از دریافت موافقت اصولی و دریافت نقشه های اجرایی طرح مجوز احداث صادر شده است.

 مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه 50 طرح توجیهی و بسته سرمایه گذاری برای مناطق نمونه گردشگری و روستاهای هدف گردشگری استان تهیه شده است، خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه با توجه به داشتن فرودگاه بین المللی، راه های دسترسی متعدد و امکان تردد مسافر از مرزهای استان به کشور عراق از جایگاه ویژه ای در منطقه غرب کشور بر خوردار است به همین دلیل فرصت های مناسبی را برای سرمایه گذاری در این بخش فراهم کرده است.

وی سیاست سازمان را جذب سرمایه گذارانی در حوزه گردشگری عنوان کرد که از نظر مالی نیازی به اخذ تسهیلات بانکی نداشته باشند.

انتهای پیام/

کد خبر 1393122948